BOBCAT generator PG100
Bobcat

Generator PG100

Kjøp, lei eller lease
Les om fordelene for leie og leasing
Annet
Våre maskiner har mange muligheter for tilpasning og utstyr. Sammen setter vi opp en maskin som gjør det du trenger.
Få et tilbud

Bobcat

Generator PG100

BOCAT’s nyeste steg V generator, PG100 gir 100kVA / 88kW. Den er utstyrt med en moderne Cummins F3.8 dieselmotor og har forbedret ytelse på de fleste områder, inkludert kundetilkoblinger, autonomi, drivstofforbruk og støynivå.

Høydepunkter

  • 1000 timer serviceintervall. Dette oppnås med hjelp av stor oljepanne og tilpassede filter.
  • Ikke krav til minimumslast. Når generatoren registrerer at den har hatt for liten last en tid vil den selv øke temperatur og belastning. Den har dermed ikke noe krav til minimumslast. Denne «selv helende» funksjonen vil sikre trygg og kontinuerlig drift
  • Autostopp ved lavt diesel og AdBlue nivå
  • Kompatibel med HVO-100
  • Steg V motor
  • Lavt lydnivå på 91 LWA
  • Dieseltank med dobbel bunn
  • Standard tank gir 11 timer drift ved 75% belastning, kan leveres med større tank som gir 23,5 timer drift ved 75% belastning
  • Leveres med 3-veis ventilblokk, med brakett for tilkobling av ekstern dieseltank som standard
  • Justerbar jordfeilbryter

Hvorfor velge Bobcat PG100 til å drifte din brakkerigg?

Når man beregner effektbehovet for en brakkerigg tar man utgangspunkt i antall brakker riggen består av og ganger opp med et visst antall kW, avhengig av brakketype. Kontorbrakker krever mindre enn for eksempel brakker med minikjøkken og toalett. Det er ikke uvanlig å regne 3kW per brakke. En rigg bestående av 25 brakker vil da ha behov for 75kW.
En 100kVA generator som gir 82kW vil da passe fint til en slik rigg. Utfordringen er at denne beregningen tar utgangspunkt i et Worst-case senario en skikkelig kald norsk vinterdag, der alle ovnene går for fullt for å holde varmen i riggen. I realiteten vil dette som regel bare være tilfelle i kortere perioder. Mesteparten av beregnet strømforbruk går til oppvarming, og når temperaturen ute stiger vil lasten på generatoren synke.
Generatorer liker dårlig å kjøre med lav last over lengre tid. Last under 30% vil normalt være skadelig for generatoren og mange produsenter anbefaler minimum 50% belastning. Utleiegeneratorer som kommer inn fra jobb kjøres ofte noen timer med god last for å unngå skade.
Bobcat har med sin PG100 løst dette problemet. Når generatoren registrerer at den har hatt for liten last en tid vil den selv øke temperatur og belastning. Den har dermed ikke noe krav til minimumslast. Denne «selv helende» funksjonen vil sikre trygg og kontinuerlig drift på anlegget.
PG100 har også et serviceintervall på 1000 timer. Dette er det dobbelte av hva som er vanlig. Det sier seg selv at en generator som ved 24 timers drift trenger service hver 42 dag, istedenfor hver 21 vil være mye billigere i drift. Den store kostnaden ved service på slike prosjekter ligger ikke i medgått materiell, men på timer og kjøring. I tillegg må en ofte stille med en back-up generator mens servicen utføres.
Intern pumpe for tilkobling til eksterne tanker for diesel og AdBlue vil også sørge for enkel og bekymringsfri drift av generatoren. Kobles generatoren til en dieseltank med pumpe og fjernovervåking, har en diesel til både generator og anleggsmaskiner, i tillegg til automatisk fylling når tanken nærmer seg tom.
PG100 er selvfølgelig også HVO 100 kompatibel.

spesifikasjoner

Frekvens
50 Hz

Bobcat generator

51 57 10 50